Is carnitine (L-) stabiel in SyrSpend® SF? Wat is de bereidingswijze?

Carnitine (L-) blijkt het meest stabiel bij een zure pH. Er wordt aangeraden om gebruik te maken van SyrSpend® SF pH4.
De voorkeur gaat uit naar het verwerken van de grondstof in plaats van een overeenkomstige specialiteit.

SyrSpend® SF pH4 Liquid
1. Weeg het actief bestanddeel af en plet in een mortier tot een fijn poeder.
2. Bevochtig het poedermengsel met een kleine hoeveelheid SyrSpend® SF Liquid, zodat een homogene pasta wordt bekomen.
3. Voeg, volgens de geometrische dilutiemethode, SyrSpend® SF pH4 Liquid toe tot eindvolume.
4. Vul af in een geschikt eindrecipiënt.
Etiket: schudden voor gebruik + in de koelkast bewaren.

SyrSpend® SF pH4 dry (poeder voor reconstitutie, UD verpakking)
1. Weeg het actief bestanddeel af en breng over in het recipiënt met SyrSpend® SF pH4 dry 100 ml.
2. Homogeniseer de poeders door schudden.
3. Voeg water toe tot eindvolume en schud krachtig
Etiket: schudden voor gebruik + in de koelkast bewaren.

Aangezien er (nog) geen stabiliteitsstudies ter beschikking zijn, wordt de houdbaarheid bepaald volgens de richtlijn uit de USP voor orale, waterige preparaten: 2 weken houdbaar bij koelkasttemperatuur.

Kunt u mij vertellen of er een procedure is om carnitine capsules te maken?

Een procedure is niet beschikbaar, maar er kan gebruik gemaakt worden van de klassieke excipiënten.
carnitine (L-) wordt snel vloeibaar bij het bereiden van gelulen. Carnitine (L-) tartraat is de meer stabiele vorm van carnitine (L-). Deze vorm is niet-hygroscopisch en is stabiel in vochtige omstandigheden. Het komt als een wit kristallijn poeder en heeft een aangename zure smaak. Het is goed oplosbaar in water, maar heeft een beperkte oplosbaarheid in organische oplosmiddelen. Indien L-carnitine wordt vervangen door L-carnitine tartraat dient er zeker rekening gehouden worden met de verschillende moleculaire gewichten van L-carnitine (161,20 g/mol) en L-carnitine tartraat (472,48 g/mol).

Ik heb een bereiding gemaakt Carnitine DL 500, maar deze is niet stabiel en wordt liquide in de gelule. Kan ik tartrate gebruiken in de plaats?

Carnitine (L-) wordt snel vloeibaar bij het bereiden van gelulen. Carnitine (L-) tartraat is de meer stabiele vorm van carnitine (L-). Deze vorm is niet-hygroscopisch en is stabiel in vochtige omstandigheden. Het komt als een wit kristallijn poeder en heeft een aangename zure smaak. Het is goed oplosbaar in water, maar heeft een beperkte oplosbaarheid in organische oplosmiddelen.

Indien L-carnitine wordt vervangen door L-carnitine tartraat dient er zeker rekening gehouden worden met de verschillende moleculaire gewichten van L-carnitine (161,20 g/mol) en L-carnitine tartraat (472,48 g/mol).