De sorbitol 70 % oplossing bestaat in 2 verschillende soorten. Het verschil bevindt zich in het aandeel D-glucitol (D-sorbitol).
– Sorbitol vloeibaar kristalliseerbaar: waterige oplossing van een gedeeltelijk gehydrolyseerd zetmeel, vervolgens gehydrogeneerd.
Gehalte:
Anhydrous substance: 68% (g/g) – 72% (g/g)
D-glucitol (D-sorbitol): 92% (m/m) – 101% (m/m) (anhydrous substance)
– Sorbitol vloeibaar niet gekristalliseerd (70%): waterige oplossing van een gedeeltelijk gehydrolyseerd zetmeel, vervolgens gehydrogeneerd.
Gehalte:
Anhydrous substance: 68% (g/g) – 72% (g/g)
D-glucitol (D-sorbitol): 72% (m/m) – 92% (m/m) (anhydrous substance)
Fagron heeft enkel de sorbitol vloeibaar niet gekristalliseerd (70%) in het gamma.