Heeft lactose een bepaalde geur?

De verschijningsvorm & eventuele geur van een grondstof is batchafhankelijk. Indien u twijfelt of de verschijningsvorm binnen de specificaties van de grondstof ligt, kan u het analysecertificaat raadplegen. Het analysecertificaat van elke batch kan u terugvinden op Fagron.be bij de betreffende grondstof of op https://fagron.com/documents/?type=coa&s=

Aan lactose monohydraat wordt echter geen karakteristieke geur toegeschreven. De MSDS fiche bevestigt inderdaad dat lactose een geurloze stof is.

Bij twijfel, gelieve de specifieke situatie, CNK, grondstof en batch te omschrijven via mail en door te sturen naar info@fagron.be. U zal via deze weg verder geholpen worden.

Is er een lijst van de belangrijkste werkzame bestanddelen die niet verenigbaar zijn met lactose?

Er is geen lijst van alle actieve ingrediënten die een Maillard-reactie veroorzaken. Een Maillard-reactie is een interactie van reducerende suikers en aminozuren die een niet-enzymatische bruinkleuring veroorzaakt. In het algemeen wordt voorgesteld te zoeken naar primaire aminen in het product. Als dat het geval is, wordt voorgesteld mannitol als excipiëns te gebruiken.

Dit zijn enkele veel voorkomende grondstoffen:
Foliumzuur, fluoxetine, hydralazine, sulpiride, finasteride,…